Forum Errors

How to get the best from the forum.
alfer
Posts: 2106
Joined: Sun Aug 05, 2012 4:01 pm
Location: West Midlands
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Forum Errors

Unread post by alfer »

Using iPad Mini with Chrome seems stable for browsing for me.
AtoZ

User avatar
savvypaul
Posts: 8876
Joined: Tue Oct 11, 2016 7:14 pm
Location: Durham
Has thanked: 1695 times
Been thanked: 3133 times
Contact:
Great Britain

Re: Forum Errors

Unread post by savvypaul »

Getting repeated problem with pages not fully loading - either a blank screen or only part of the page loading. Seems most frequent when I am trying to 'quote and reply', but that may just be a coincidence.
I am in the hi-fi trade
Status: Manufacturer
Company Name: NVA Hi-Fi
https://nvahifi.co.uk/

antonio66
Posts: 1032
Joined: Mon Jul 29, 2019 8:16 am
Location: Grimsby/Phnom Penh
Has thanked: 1629 times
Been thanked: 435 times
Great Britain

Re: Forum Errors

Unread post by antonio66 »

Smilies not working.

User avatar
slinger
Posts: 9474
Joined: Wed Aug 22, 2012 4:30 pm
Location: The Garden of England
Has thanked: 5038 times
Been thanked: 3279 times
EUROPEAN_UNION

Re: Forum Errors

Unread post by slinger »

:guiness;
Amps - NVA P50, AP30, A40, Stanislav Palo Tube Headphone Amp BB 85
Speakers - Monitor Audio Silver RX2
Cables - NVA LS1+LS3, SSC, Gotham S/PDIF, IBRA Optical
Digital - NAD C516BEE, SONY ST-SDB900 DAB TUNER, TEAC UD-H01 DAC
Analogue - Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB, Graham Slee Gram Amp 2 Phono
Cans - Grado SR80, ATH-M50X

antonio66
Posts: 1032
Joined: Mon Jul 29, 2019 8:16 am
Location: Grimsby/Phnom Penh
Has thanked: 1629 times
Been thanked: 435 times
Great Britain

Re: Forum Errors

Unread post by antonio66 »

They wouldn't work for an earlier post for me. I also noted that Savvypaul's post on Messages did not show up when I clicked on to the thread.

User avatar
slinger
Posts: 9474
Joined: Wed Aug 22, 2012 4:30 pm
Location: The Garden of England
Has thanked: 5038 times
Been thanked: 3279 times
EUROPEAN_UNION

Re: Forum Errors

Unread post by slinger »

antonio66 wrote: Fri Oct 04, 2019 7:32 pm They wouldn't work for an earlier post for me. I also noted that Savvypaul's post on Messages did not show up when I clicked on to the thread.
It's doing loads of weird stuff. It keeps hanging for me when I try to switch to "Full Editor & Preview" when making a post.
Amps - NVA P50, AP30, A40, Stanislav Palo Tube Headphone Amp BB 85
Speakers - Monitor Audio Silver RX2
Cables - NVA LS1+LS3, SSC, Gotham S/PDIF, IBRA Optical
Digital - NAD C516BEE, SONY ST-SDB900 DAB TUNER, TEAC UD-H01 DAC
Analogue - Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB, Graham Slee Gram Amp 2 Phono
Cans - Grado SR80, ATH-M50X

User avatar
karatestu
Posts: 6034
Joined: Sun Jan 08, 2017 4:40 pm
Location: North Yorkshire
Has thanked: 1903 times
Been thanked: 1511 times
Great Britain

Re: Forum Errors

Unread post by karatestu »

Forum is awful for me at the moment. Slow, internal server errors pages appearing blank until i hit the refresh button. Bonkers.
DIY FREE ZONE

valvesRus
Posts: 562
Joined: Sat Feb 24, 2018 2:34 pm
Has thanked: 25 times
Been thanked: 63 times
Great Britain

Re: Forum Errors

Unread post by valvesRus »

karatestu wrote: Wed Oct 09, 2019 5:54 pm Forum is awful for me at the moment. Slow, internal server errors pages appearing blank until i hit the refresh button. Bonkers.
Same for me unfortunately.

It's been going on for so long (in one form or another) that it's become the norm. :cry:

User avatar
savvypaul
Posts: 8876
Joined: Tue Oct 11, 2016 7:14 pm
Location: Durham
Has thanked: 1695 times
Been thanked: 3133 times
Contact:
Great Britain

Re: Forum Errors

Unread post by savvypaul »

valvesRus wrote: Wed Oct 09, 2019 6:27 pm
karatestu wrote: Wed Oct 09, 2019 5:54 pm Forum is awful for me at the moment. Slow, internal server errors pages appearing blank until i hit the refresh button. Bonkers.
Same for me unfortunately.

It's been going on for so long (in one form or another) that it's become the norm. :cry:
I'm afraid, you are correct.

The hosting company that HFS is with used to be one of the very best - better than average up-time and speed, and very good UK based customer service. I believe they were taken over a year or so back and all aspects seem to have deteriorated. I suspect that they are simply loading their servers too high.

Our choices are either to switch to a higher price product with the existing host (on the promise of better performance), or to migrate the forum to a different host.

The latter should be better, but the migration process for a long established forum with several extensions is not simple. Migrating to a better product with the same host should be relatively easy, but current performance makes one baulk a little at the idea. We will do one or the other...as soon as.
I am in the hi-fi trade
Status: Manufacturer
Company Name: NVA Hi-Fi
https://nvahifi.co.uk/

Lurcher300b
Posts: 934
Joined: Tue Jun 14, 2016 1:58 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 18 times

Re: Forum Errors

Unread post by Lurcher300b »

but the migration process for a long established forum with several extensions is not simple.
phpBB is just a directory and a database. create a tar of the forum directory and a backup of the database. Untar on new host, and restore the database. Update name servers. Should be pretty much as simple as that. Pay extra for a server with root access instead of behind some stupid web based front end.

Post Reply